Nivelet e proteinës ​​në gjak të shoqëruara me sëmundje të zemrës, janë të lidhura edhe me dëmtimin e trurit , sipas një studimi të botuar në internet në revistën e Radiologjisë në Holandë.

Reklama

Sëmundja e zemrës dhe sëmundja e trurit janë një barrë e madhe për shoqërinë, dhe incidenca pritet të rritet në mënyrë të konsiderueshme për shkak të plakjes së popullsisë me shpejtësi.

“Gjetjet nënkuptojnë një lidhje të ngushtë në mes të zemrës dhe trurit edhe tek individët  që duket të shëndetshëm”,  tha Meike W. Vernooij, autori kryesor i studimit dhe një neuroradiologjistët në Qendrën Mjekësore Universitare Erasmus MC në Roterdam.

Reklama

Ai tha se nga pikëpamja biologjike, dhe bazuar në studimet e kafshëve, ka  shumë të ngjarë se mosfunksionimi i zemrës ndikon në ndryshimet e trurit në vend se të ndodhte e kundërta, transmeton kp.

Reklama