Një kandidat i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) të Turqisë në Ankara, tha të hënën se kishte shumë “parregullsi të qarta” në qindra kutive të vendvotimeve zgjedhore, pasi rivali i tyre opozitar siguroi fitore në zgjedhjet lokale në atë qytet.

Mehmet Ozhaseki, kandidati i AKP, tha se partia e tij kundërshtoi rezultatet e zgjedhjeve në “mbajtjen e drejtësisë” të Ankarasë dhe jo mentalitetin “ne duhet të fitojmë”.

Sipas rezultateve jozyrtare të publikuara nga media shtetërore turke, kandidati i opozitës, Partia Republikane Popullore laike Mansur Javas është kryebashkiaku i ri i kryeqytetit turk. /kp/Telegrafi/