LAJMI I FUNDIT:

​KOSTT shprehet i gatshëm të furnizojë me energji elektrike Trepçën

​KOSTT shprehet i gatshëm të furnizojë me energji elektrike Trepçën

KOSTT shpreh gatishmërinë për përkrahje profesionale dhe logjistike për riparimin e gjendjes në Trepçë.

“Njoftohen qytetarët që sot në orën 11:11 për shkak të avarisë së ndodhur në Nënstacion e Trepçës, prej nga edhe furnizohet konsumi i Mitrovës, ka rënë ndërprerësi i largpërçuesit 110 kv Nr. 125/3 në NS Vallaq dhe i largpërçuesit 110kV Nr.125/4 në NS Vushtrri 2”, njofton KOSTT.

KOSTT njofton se pas verifikimit të situatës dhe marrjes së informacioneve të nevojshme, se objekti i NS Trepça është duke u djegur, është izoluar NS Trepça në të dyja anët (është tokëzuar LP 125/3 në NS Vallaq dhe LP 125/2 në NS Vushtrria 1). NS Vushtrria 1 është energjizuar në ora 11:28 përmes LP 125/4 në NS Vushtrrria 2, si pasojë e kësaj rënie, konsumatorët që furnizohen nga NS Trepça kanë mbetur pa energji elektrike ndërsa konsumatorët që furnizohen nga NS Vustrri 1 kanë mbetur pa enegji elektrike në interval prej 17 minutave (reduktimi i parashikuar 10MW9.


Rrëfen një nga minatorët e Trepçës, që mbetën të ngujuar në minierë për disa orë
Lexo po ashtu Rrëfen një nga minatorët e Trepçës, që mbetën të ngujuar në minierë për disa orë

“KOSTT tërë kohën ishte, dhe është i gatshëm të furnizojë nënstacionin e Trepçës prej nga furnizohet konsumi i Mitrovicës dhe se është në pritje të konfirmimit të personelit përgjegjës të NS Trepça për gatishmërinë e tyre ta pranojnë tensionin nga rrjeti 110kV i KOSTT, me ç‘rast posa të kemi konfirmim KOSTT do të fillojë realizimin e furnizimit të energjisë elektike për NS Trepca.

Pasdite në mbrëmje, në selinë Qendrore të Ndërmarrjes Trepça, menaxhmenti i lartë i KOSTT mbajtën takim emergjent me menaxhmentin e KEDS dhe të ndërmarrjes Trepça në lidhje me situatën e shkaktuar dhe per hapat që duhet ndërmarrë për stabilizimin e furnizimit me energji elektrike sa më të shpejtë dhe shprehu gatishmërinë e sajë të ndihmoj ne riparimin e Nenstacionit Trepça dhe në tejkalimin e kësaj situate si në mënyrë profesionale po ashtu dhe logjistike”, thuhet në njoftimin e KOSTT-it.

Ngujohen mbi 100 minatorë të Trepçës, nuk ka rrezik për jetën e tyre
Lexo po ashtu Ngujohen mbi 100 minatorë të Trepçës, nuk ka rrezik për jetën e tyre

Në trend Ekonomi

Më shumë
Në çdo cep të Prishtinës dhe Kosovës - veza REAs është zgjedhja juaj ideale për proteina, Omega 3 dhe vitaminat esenciale

Në çdo cep të Prishtinës dhe Kosovës - veza REAs është zgjedhja juaj ideale për proteina, Omega 3 dhe vitaminat esenciale

Kosmonte Foods
Planifikoni të udhëtoni drejt Prishtinës, shfrytëzo ofertat e kompanisë më serioze në tregun e fluturimeve

Planifikoni të udhëtoni drejt Prishtinës, shfrytëzo ofertat e kompanisë më serioze në tregun e fluturimeve

Prishtina Ticket
Shoqëria që përgatit ushqim bashkë, qëndron bashkë!

Shoqëria që përgatit ushqim bashkë, qëndron bashkë!

MEKA HALAL FOOD
Mendoni të bleni një veturë të përdorur? Ja si të shmangni çdo rrezik me një kontroll të thjeshtë për herë të parë në Kosovë!

Mendoni të bleni një veturë të përdorur? Ja si të shmangni çdo rrezik me një kontroll të thjeshtë për herë të parë në Kosovë!

Euro Auto Ekspertizë - Dynomark
BKT Kosova nderohet me çmimin Banka më e mirë Digjitale në Kosovë nga Euromoney

BKT Kosova nderohet me çmimin Banka më e mirë Digjitale në Kosovë nga Euromoney

BKT
Mirëpritje e diasporës si kjo: IP Petrol dhe Heb's hapin dyert në Merdarë!

Mirëpritje e diasporës si kjo: IP Petrol dhe Heb's hapin dyert në Merdarë!

IP Petrol
Kalo në kategori