Ford, në bashkëpunim me kompaninë M-Sport nga Polonia, modifikoi modelin e vet më të vogël Fiesta në një ‘bishë’ të fuqishme.

Ford Fiesta R2 thuhet se është makina e parë për të përmbushur standardet e reja R2 të FIA dhe është gati të konkurrojë në kampionatin FIA Junior WRC.

Fiesta R2 mundësohet nga një turbo-mbushës me tre cilindra EcoBoost me 1.0 litra që rritet në 200 kuaj fuqi.

Në paketën janë transmetimi i vazhdueshëm Jop Sadov me pesë shpejtësi, amortizatorë të rregullueshëm Raiger, frenat Alcon, burimet Eibach, kafaz mbrojtës, ventilimi i disqeve AP Racing, rrota OZ 15 inç për guralecë dhe 16 inç për asfalt. /kp/Telegrafi/