0Shares

Shkencëtarët nga mbarë bota dëshirojnë të ndajnë në sekuenca mijëra gjenome kancerogjene, dhe në këtë mënyrë të ndryshojnë ADN dhe të fitojnë një pasqyrë të plotë të anomalive të cilat çojnë në paraqitjen e karcinomave.

Shkencëtarët nga të gjitha pjesët e botës i kanë bashkuar forcat për t’i hulumtuar mutacionet kyçe gjenetike të cilat marrin pjesë në paraqitjen e karcinomës, ndërsa rezultati i kësaj është hapja e Konzorciumit Ndërkombëtar për Gjenomin e Kancerit (ICGC) në të cilin do të studiohen mbi 50 lloje të karcinomave.

Duke zhvilluar teknologji të reja dhe më të shpejta për hulumtimin e nukleotideve të ADN-së, anëtarët e ICGC do të mundohen t’i ndajnë në sekuenca disa mijëra gjenome kancerogjene që të mund t’i vërejnë të gjitha ndryshimet në molekulën e ADN-së dhe të krijojnë një kuptim të qartë për çrregullimet të cilat ndikojnë në paraqitjen e karcinomës.

Në kudër të këtij konzorciumi marrin pjesë shkencëtarë amerikanë nga Instituti i Shëndetësisë, pastaj shkencëtarë nga Australia, Kanadaja, Kina, Franca, Indi, Japonia dhe Singapori. /Telegrafi/

Të Ngjajshme

Portali Telegrafi ka kënaqësinë t'u ofrojë forum të lirë për komente dhe diskutim. Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me përjashtim të menjëhershëm nga komentimi. Ju lutem lexoni rregullat këtu.

Shfaq Komentet (0)