0Shares

Fëmijët të cilët kanë janë të diagnostikuar me epilepsi duhet gjithashtu të shqyrtohen për autizëm, sepse zhvillimet e problemeve shpesh shkojnë së bashku.

Një studim nga hulumtuesit në Spitalin e Fëmijëve në Çikago vlerësoi rezultatet e dhënies së pyetësorëve te shqyrtimit të prindërve të fëmijëve nën moshën 5 vjeçare epileptike. Rezultatet treguan se më shumë se 75 për qind e fëmijëve të studiuar gjithashtu kishin një vonesë në zhvillim dhe 41 për qind kishin autizëm.

Sipas Anne Berg dhe Breanne Fisher të cilët paraqitën studimin e tyre në takimin e Shoqërisë Amerikane për Epilepsi, asnjë nga fëmijët nuk shfaqen vetëm shenja për autizëm.

"Gjetjet tona sugjerojnë gjithashtu që të gjithë fëmijët në klinikën për epilepsi duhet të shqyrtohen edhe për këto autizëm." /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)