0Shares

Me qëllim të koordinimit sa më të mirë të procesit të faljes së borxheve, ndërmjet Ministrisë së Financave dhe institucioneve relevante, Komisioni koordinues ndërinstitucional për faljen e borxheve po ofron në vazhdimësi përkrahje teknike, procedurale dhe ligjore për të gjitha Institucionet shtetërore dhe ndërmarrjet publike për të garantuar kështu mbarëvajtjen e procesit në tërësi.

Kështu thuhet në një komunikatë të MF-së, ku theksohet se në kuadër të këtij procesi, anëtarët e Komisionit koordinues ndërinstitucional për faljen e borxheve sot janë takuar me përfaqësuesit e Kompanisë së Ujësjellësit Rajonal “Hidroregjioni Jugor” në Prizren.

Kryesuesi i Komisionit për faljen e borxheve publike, Agron Thaqi, bëri të ditur për mundësitë që ofron Ligji për faljen e borxheve publike, ku sipas tij në mënyrë të qartë dhe precize përcaktohen procedurat për faljen e borxheve publike për periudhën 2000 – 2008 që personat fizikë dhe juridikë kanë ndaj institucioneve shtetërore dhe Ndërmarrjeve Publike, si dhe për masat e nevojshme që brenda afateve të përcaktuara me ligj ti përmbushin detyrimet e tyre.

Ai me këtë rast iu bëri thirrje edhe një herë të gjithë qytetarëve, të cilët akoma nuk e kanë shfrytëzuar këtë mundësi, të vizitojnë institucionet ndaj të cilave kanë detyrime të papaguara dhe në përputhje me Ligjin për faljen e borxheve, të aplikojnë dhe të zhvillojnë procedurat brenda afatit ligjor, në mënyrë që të mund të realizojnë të drejtat e tyre dhe të përfitojnë nga falja e borxheve deri më 1 Shtator 2017.

Ndërsa, kryeshefi ekzekutiv i KRU “Hirdoregjioni Jugor”, Prizren, Besim Baraliu, i informoi anëtarët e Komisionit për faljen e borxheve, për ecurinë e deritanishme sa i përket faljes së borxheve publike në këtë Kompani, si dhe për hapat e mëtutjeshëm në implementimin e këtij Ligji.

“Me Ligjin për falje të borxheve janë trajtuar gjithsejtë: 30,500 përfitues potencial, ku deri më tani kanë përfituar 9,473 konsumator. Nga vlera totale e paraparë për falje 6,655,724.00 euro deri më tani janë falur 2,009,753.69 (55%), përderisa nga vlera 7,256,711.10 euro e parashikuar për tu inkasuar deri me tani janë arritur marrëveshje për 2,569,808.04 milionë euro” ka shtuar kryeshefi ekzekutiv Baraliu.

Të Ngjajshme

Portali Telegrafi ka kënaqësinë t'u ofrojë forum të lirë për komente dhe diskutim. Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me përjashtim të menjëhershëm nga komentimi. Ju lutem lexoni rregullat këtu.

Shfaq Komentet (0)